Šis receptas subalansuotas Lietuvos žvejams, bet puikiai tiks visiems, kurie mėgsta žuvį. Lietuvos ežerų žuvį. Geriausia (nes skaniausia) - lydeką. Šviežią lydeką. Tik sugautą. Geriausia rankomis. Nebrakonieriaujant. Tai buvo žuvinga įžanga.
O dabar pagiriamasis žodis: ir kitos ežero žuvelės pagal šį receptą, iškeptos visai nesudėtingu būdu, orkaitėje, gali nukonkuruoti įmantrias, brangias jūrų žuvis.

Gaminimo eiga

Išvalykite žuvį: išimkite vidurius, nuskuskite žvynus. Mažesnių žuvyčių nepjaustykite, o dideles supjaustykite gabalais.

Paruoškite marinatą: sumaišykite šviežiai spaustas citrinų sultis su alyvuogių aliejumi, spaustu česnaku, juodaisiais pipirais ir druska. Į šį marinatą sudėkite paruoštą žuvį. Leiskite porą valandų pasimarinuoti.

Skardos paviršių pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Nedidelėmis juostelėmis supjaustykite svogūnus ir tolygiai išdėliokite juos ant skardos. Ant jų sudėkite žuvis. Smulkiai supjaustykite šviežio rozmarino lapelius ir užberkite ant viršaus, taip pat užberkite maltų juodųjų pipirų. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir tolygiai visur išdėliokite.
Kitame inde sumaišykite džiūvėsėlius, petražolių lapelius, tarkuotą kietą sūrį ir elektrine maltuve viską sumalkite, kad džiūvėsėliai „pažaliuotų“. Po to į šį mišinį dar įberkite sezamo ir vėl išmaišykite. Mišiniu tolygiai apibarstykite žuvį ir pomidorus.

Skardą pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30-40 min. 200 C laipsnių temperatūroje. Svarbu, kad žuvis iškeptų, o džiūvėsėliai gražiai apskrustų. Skanaus!

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai