Ingredientai
Ežero žuvis
1
kg
Citrinų sultys
200
ml
Alyvuogių aliejus
70
ml
Česnakai
3
skiltelės
Juodieji malti pipirai
šaukštelis
Druska
šaukštelis
Alyvuogių aliejus (pašlakstymui)
šaukštelis
Raudonieji svogūnai
2
vnt.
Vyšniniai pomidoriukai
500
g
Rozmarinai susmulkinti švieži
3
šaukštai
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Malti džiūvėsėliai
120
g
Petražolės šviežios
50
g
Kietasis sūris
50
g
Sezamo sėklos
1
šaukštas
Bazilikai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Šis receptas subalansuotas Lietuvos žvejams, bet puikiai tiks visiems, kurie mėgsta žuvį. Lietuvos ežerų žuvį. Geriausia (nes skaniausia) - lydeką. Šviežią lydeką. Tik sugautą. Geriausia rankomis. Nebrakonieriaujant. Tai buvo žuvinga įžanga.
O dabar pagiriamasis žodis: ir kitos ežero žuvelės pagal šį receptą, iškeptos visai nesudėtingu būdu, orkaitėje, gali nukonkuruoti įmantrias, brangias jūrų žuvis.
O dabar pagiriamasis žodis: ir kitos ežero žuvelės pagal šį receptą, iškeptos visai nesudėtingu būdu, orkaitėje, gali nukonkuruoti įmantrias, brangias jūrų žuvis.
Gaminimo eiga
Išvalykite žuvį: išimkite vidurius, nuskuskite žvynus. Mažesnių žuvyčių nepjaustykite, o dideles supjaustykite gabalais.
Paruoškite marinatą: sumaišykite šviežiai spaustas citrinų sultis su alyvuogių aliejumi, spaustu česnaku, juodaisiais pipirais ir druska. Į šį marinatą sudėkite paruoštą žuvį. Leiskite porą valandų pasimarinuoti.
Skardos paviršių pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Nedidelėmis juostelėmis supjaustykite svogūnus ir tolygiai išdėliokite juos ant skardos. Ant jų sudėkite žuvis. Smulkiai supjaustykite šviežio rozmarino lapelius ir užberkite ant viršaus, taip pat užberkite maltų juodųjų pipirų. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir tolygiai visur išdėliokite.
Kitame inde sumaišykite džiūvėsėlius, petražolių lapelius, tarkuotą kietą sūrį ir elektrine maltuve viską sumalkite, kad džiūvėsėliai „pažaliuotų“. Po to į šį mišinį dar įberkite sezamo ir vėl išmaišykite. Mišiniu tolygiai apibarstykite žuvį ir pomidorus.
Skardą pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30-40 min. 200 C laipsnių temperatūroje. Svarbu, kad žuvis iškeptų, o džiūvėsėliai gražiai apskrustų. Skanaus!
Atsiliepimai