Porcijos: 6
Būna skanūs desertai, ir būna jie labai skanūs. Būna šokolado putėsiai ir būna labai patobulinti šokolado putėsiai. Būtent tokių receptu ir norime su jumis pasidalinti. Minkštučiai, švelnučiai ir labai šokoladiniai putėsiai pagaminami labai paprastai, tačiau svečius, draugus ir visus šokolado mylėtojus jie džiugins kur kas stipriau.

Gaminimo eiga

Garų vonelėje išlydykite sviestą su šokoladu, ir sumaišykite su šaukštu grietinės. Vientisą šokolado masę atidėkite į šalį.

Kiaušinius gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite su cukrumi ir citrinos sultimis iki purumo. Plakite elektrine plaktuve ir 2 šaukštus cukraus suberkite dalimis. Tokiu būdu masė bus puresnė.

Į platų indą perpilkite šokolado mišinį ir ant viršaus užpilkite plaktus baltymus. Lėtai sumaišykite abu kremus – tai daryti geriausia silikonine mentele, iš apačios į viršų. Turite gauti purų šokoladinį kremą. Supilkite jį į nedidelį maišelį, kurio vieną kamputį nukirpkite ir pro maišelio skylutę gražiai išspauskite kremą į desertines taures. Taurėse kremą dar apie pusvalandį atvėsinkite šaldytuve.

Tuo tarpu labai plonai nulupkite apelsino žievelę. Reikės tik oranžinės dalies. Supjaustykite ją ypač plonais, bet ilgais siūlais ir sudėkite į nedidelį puodą. Įpilkite gerą stiklinę vandens ir užvirkite. Kai vanduo užvirs, nukoškite, vėl užpilkite vandens ir pakartokite tą patį.

Kad dingtų žievelių kartumas, tokiu būdu jas nuvirti reikia 2-3 kartus. Kai žievelės jau nebebus karčios, užpilkite jas 100 ml vandens ir suberkite 3 šaukštus cukraus. Viską gerai sumaišykite ir pavirkite ant mažos ugnies kol išgaruos vanduo ir žievelės užsicukruos. Pagardinkite jomis paruoštus putėsius.

Skanaus!

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai