Išmėginkite voveraites su grietine. Anksčiau konservuoti grybai būdavo retas delikatesas, traukiamas iš sandėliukų tik per didžiąsias šventes. Tačiau dabar jais mėgaujamasi kur kas dažniau. „Svečiai, ypač tie iš miesto, labiausiai laukdavo šio paprasto, tačiau jų gardumynu laikomo, patiekalo. Šiais laikais viskas yra daug lengviau, nes konservuotų voveraičių, kelmučių ar kitų miško skanėstų galima ragauti kone kas dieną. Vis dėlto, retas kuris bus išbandęs šį kadaise kone delikatesu laikytą ir taip visų lauktą receptą“, – pasakoja virtuvės šefas Vytaras Radzevičius ir paaiškina, kad pagaminti voveraites su grietine užtruks vos kelias minutes, o įspūdžiai išliks ilgam.

Gaminimo eiga

  • Didesnes voveraites perpjaukite pusiau arba į keturias dalis, jei mėgstate smulkiau. Susmulkinkite svogūną.

  • Suberkite svogūnus ir voveraites į dubenį, pagardinkite druska bei pipirais ir gausiai išmaišykite su grietine.

  • Paruoštas voveraites patiekite su virtomis bulvėmis ar tiesiog juoda duona. Užberkite šviežių krapų ar petražolių. Paprasčiau nebūna, o skonis tikrai šventinis.