Ingredientai

Romo razinoms (pasidarykite dieną prieš):
razinų 300 g
romo, geriausiai tinka tamsus 3 v. š.
Štolenui reikės:
miltų 500 g
cukraus 100 g
sviesto 340 g
cukruotų citrinų žievelių 50 g
cukruotų apelsinų žievelių 50 g
migdolų miltų 150 g
marcipano 30 g
druskos 0.5 a. š.
1 citrinos žievelė
maltų muskato riešutų 0.5 a. š.
pieno 125 ml
80 g šviežių mielių arba 3 šaukštų aktyvių sausų mielių
Po kepimo prireiks:
išlydyto sviesto 100 g
cukraus 70 g
cukraus pudros 120 g
Porcijos: 5
Štoleną galima gaminti ir likus dienai ar dviem iki jo valgymo dienos, tačiau norint pajusti tikrąjį jo skonį, prie kavos puikiai tinkantis desertas gardžiausias tampa jį kepant dar 2-3 savaitės iki Kalėdų.

Gaminimo eiga

1. Dieną prieš kepdami pyragą sumaišykite razinas su romu ir palikite per naktį.

2. Kitą dieną pakaitinkite pieną, kad būtų šiek tiek šiltas, tada sumaišykite su mielėmis, kol šios ištirps. Įberkite truputėlį cukraus ir įdėkite 3 šaukštus miltų. Uždenkite ir palikite šį mišinį 20 minučių. Tuomet suberkite likusius miltus, muskatą, įtarkuokite citrinos žievelės, sudėkite cukrų, sviestą, migdolų miltus ir marcipaną. Viską išminkykite iki vientisos tešlos. Į tešlą pridėkite cukruotų citrinų ir apelsinų žievelių bei razinų. Uždenkite tešlą ir palikite ją 1 val., kol iškils.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Dar kartą išminkykite tešlą. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite ant jos tešlą ir suformuokite ovalo formos kepaliuką. Galite pagaminti vieną didelį štoleną arba du mažesnius. Tuomet iš aliuminio folijos suformuokite 10 cm aukščio dirželį, kuriuo galėtumėte apjuosti kepinį. Padėkite jį aplink suformuotą štoleną. Kepkite apie valandą.

4. Praėjus laikui, išimkite štoleną iš orkaitės ir ištepkite minkštu sviestu. Pabarstykite cukrumi ir dviem trečdaliais cukraus pudros. Leiskite kepiniui atvėsti, tada vėl pabarstykite jį likusia cukraus pudra. Cukrus daro pyragą kietesniu, tad būkite atsargūs. Palikite jį kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų. Tada apvyniokite jį kepimo popieriumi, įdėkite į aliuminio foliją, sandariai uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje 1–4 savaites.

5. Prieš patiekdami ant viršaus pabarstykite dar vieną cukraus pudros sluoksnį. Skanaus!

Receptu dalijasi „Lidl”

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai