Ingredientai

Bulvės 5 vnt.
Morkos 2 vnt.
Druska pagal skonį
Juodieji pipirai pagal skonį
Aliejus 2 šaukštai
Žalumynai žiupsnelis
Porcijos: 4
Pagrindinis nacionalinis vokiškos virtuvės bruožas – aistra dešros gaminiams: dešrelėms, sardelėms ir dešroms. Vien virtos dešros suskaičiuojama apie trys šimtai rūšių, o dešrelių įvairovė išties stulbinanti – apie pusantro tūkstančio rūšių!

Gaminimo eiga

Dešras ir dešreles galite rasti daugelio karštųjų patiekalų ingredientų sąraše. Vokiečiai ypač mėgsta tirštą žirnių sriubą su dešra, nes ji pirmiausia asocijuojasi su manais ir tėvais – būtent šį patiekalą jie kažkada vaikystėje valgė gimdytojų namuose. Dėl tokios naminės sriubos net labiausiai užimtas verslininkas ir itin nepriklausomas vaikas ras bendrą kalbą prie padengto stalo.

Žirnius iš anksto užmerkite. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais dešrą, morkas ir svogūnus. Visus šiuos produktus iš eilės apkepkite keptuvėje. Iš mėsos išvirkite sultinį ir į jį suberkite pusę žirnių. Kai jie išvirs, suberkite likusius. Po pusvalandžio suberkite kubeliais supjaustytas bulves, dar po 20 minučių – apkepintą dešrą su morkomis ir svogūnais. Pasūdykite ir įberkite norimų prieskonių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai