Broliai Grimai yra aprašę seną vokišką XIII a. legendą apie fleitininką ir žiurkes. Pasak jos, Hamelno miestas (Žemutinė Saksonija) klestėjo ir garsėjo grūdų prekyba. Tačiau 1284 m. miestą užpuolė žiurkės ir ėmė naikinti dideles grūdų atsargas.

Gaminimo eiga

Netrukus mieste atsirado fleitininkas ir pasiūlė valdžiai sprendimą. Jis savo fleitos muzika užbūrė žiurkes ir suvarė jas į miestelyje tekėjusią Veserio upę. Nesąžiningas magistratas nesumokėjo fleitininkui žadėto atlygio, todėl šis grįžo ir savo fleitos muzika iš namų išviliojo visus miestelio vaikus.

Legenda yra tik legenda, tačiau, kaip žinia, žiurkės yra puikios plaukikės... O Hamelnas iki šiol garsėja miesto istoriją menančiu patiekalu - „Žiurkių uodegos“.

Supjaustykite mėsą plonėjančiomis juostelėmis, kad atrodytų kaip uodegėlės. Mėsą pasūdykite 1 šaukšteliu druskos. Smulkiai supjaustykite svogūnus, žiedais supjaustykite alyvuoges, skiltelėmis pievagrybius ir pomidorus. Taip pat juostelėmis supjaustykite papriką ir kukurūzų burbuoles. 500 ml šilto vandens ištirpinkite 2 kubelius jautienos sultinio.

Naudokite plačią keptuvę. Puikiai tinka ispaniška Paellos keptuvė.
Keptuvėje išlydykite ir smarkiai įkaitinkite 100 g sviesto. Jame (kepdami dalimis) gerai apkepkite mėsos gabalėlius. Kepamą mėsą pašlakstykite brendžiu. Stenkitės į keptuvę nepridėti per daug mėsos, nes ji pradės troškintis ir praras visas savo sultis. Apkeptą mėsą išimkite ir atidėkite šiltai į šalį.

Įdėkite likusį sviestą (100 g) ir jame apkepkite supjaustytus svogūnus, kad jie įgautų gražų auksinį atspalvį. Tada supilkite 500 ml vyno ir paruoštą koncentruotą jautienos sultinį. Viską sumaišykite ir garinkite ant didelės kaitros, kad išgaruotų 2/3 vandens.

Vandeniui išgaravus dėkite grybus, garstyčias ir pomidorų tyrę. Sumaišykite ir kelias minutes patroškinkite.

Po to į keptuvę sudėkite paruoštas alyvuoges, kukurūzų burbuoles, pomidorus ir papriką. Įpilkite juoduosius ir kajeno pipirus. Pasūdykite pagal skonį ir apie 7-10 minučių daržoves patroškinkite.

Baigdami gaminti, supilkite grietinę ir sudėkite apkepintą mėsą. Dar 5 minutes viską kartu patroškinkite. Baigę kepti, palikite patiekalą kelias minutes pastovėti šiltai, kad visi ingredientų aromatai susijungtų į bendrą skonių visumą. Skanaus!
hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai