Ingredientai
Moliūgas – ypatingai universalus ingredientas, puikiai tinkantis nepaprasto skonio sriuboms ar troškiniams, tad šiandien gaminame vištienos užkepėlę su moliūgais. Skanu, kvapnu ir sotu.
Gaminimo eiga
Nuplaukite ir nusausinkite moliūgą, tuomet nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Sudėkite vištieną ir supjaustytą moliūgą į karščiui atsparų indą, apibarstykite druska, susmulkintu česnaku ir aitriąja paprika, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir supilkite vandenį.
Viską gerai išmaišykite, puodą uždenkite dangčiu ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 °C temperatūroje 15–20 minučių.
Jau iškepusį patiekalą apibarstykite kietuoju bei parmezano sūriais ir vėl dėkite į orkaitę – šįkart be dangčio. Kepkite, kol sūriai išsilydys ir apskrus.
Skanaus.
Receptu dalijasi „Iki“.