Moliūgas – ypatingai universalus ingredientas, puikiai tinkantis nepaprasto skonio sriuboms ar troškiniams, tad šiandien gaminame vištienos užkepėlę su moliūgais. Skanu, kvapnu ir sotu.

Gaminimo eiga

  • Nuplaukite ir nusausinkite moliūgą, tuomet nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

  • Sudėkite vištieną ir supjaustytą moliūgą į karščiui atsparų indą, apibarstykite druska, susmulkintu česnaku ir aitriąja paprika, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir supilkite vandenį.

  • Viską gerai išmaišykite, puodą uždenkite dangčiu ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 °C temperatūroje 15–20 minučių.

  • Jau iškepusį patiekalą apibarstykite kietuoju bei parmezano sūriais ir vėl dėkite į orkaitę – šįkart be dangčio. Kepkite, kol sūriai išsilydys ir apskrus.

  • Skanaus.

Receptu dalijasi „Iki“.