Ingredientai

Vištienos faršas 500 g
Kiaulienos faršas 500 g
Svogūnai 0.5 vnt.
Ryžiai 1 sauja
Kiaušiniai 1 vnt.
Česnakai 2 skiltelės
Batonas 3 riekelės
Pienas 0.5 puodelio
Druska 0.5 šaukštelio
Juodieji malti pipirai žiupsnelis
Malti džiūvėsėliai 2 saujos
Morkos 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Miltai 1 šaukštas
Grietinė 1 šaukštas
Grietinėlė 200 ml
Vištienos sultinys 150 vnt.
Rūkytų paprikų milteliai žiupsnelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Ryžius išvirkite ir atvėsinkite.

Svogūną smulkiai supjaustykite, česnaką išspauskite, batono riekeles užpilkite pienu ir sutrinkite.

Visus produktus tefteliams (išskyrus maltus džiūvėsius) sumaišykite ir gerai suminkykite.

Lipdykite vieno-dviejų kąsnių kotletukus, juos apvoliokite maltuose džiūvėsiuose ir iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.

Kotletukus sudėkite į kepimo indą.

Morką sutarkuokite ir sudėkite kepti kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu. Kepkite kol svogūnas ims gražiai geltonuoti.

Suberkite miltus ir maišant kepkite porą minučių.

Įpilkite sultinio ir išmaišykite.

Kai užvirs sudėkite grietinę, įpilkite grietinėlės, suberkite paprikų miltelius ir išmaišykite.

Kai padažas sutirštės apipilkite juo kotletukus.

Kepimo indą dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai