Ingredientai
Vištienos krūtinėlių filė
450
g
Ryžiai
115
g
Svogūnai
1
vnt.
Salierų stiebai
1
vnt.
Morkos
2
vnt.
Pomidorai
3
vnt.
Česnakai
3
skiltelės
Sviestas
30
g
Karis
1
šaukštelis
Mėsos sultinys
1.5
l
Grietinėlė
150
ml
Lauro lapai
1
vnt.
Džiovintos saldžiosios paprikos
1
šaukštelis
Kalendros
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Vištieną apibarstyti druska, pipirais ir iš visų pusių pakepinti puode įkaitintame svieste, išimti. Likusiuose riebaluose pakepinti susmulkintus svogūnus, česnakus, morkas, salierą, įmaišyti kario prieskonius ir troškinti 2–3 min.
Tada sudėti nuluptus ir susmulkintus pomidorus, lauro lapelį, supilti sultinį ir užvirti. Suberti ryžius ir kubeliais supjaustytą mėsą. Virti 20 min. Galiausiai sriubą pagardinti prieskoniais. Prieš tiekiant įmaišyti grietinėlę.
Atsiliepimai