Ingredientai
Vištienos sparneliai
1
kg
Saulėgrąžų aliejus
200
ml
Aitriosios paprikos milteliai
pagal skonį
Česnakai
3
skiltelės
Citrinos
2
vnt.
Petražolės
sauja
Raudonėliai
sauja
Čiobreliai
sauja
Medus
100
ml
Čili pipirai
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Nuplaukite ir nusausinkite sparnelius, nupjaukite šoninį sąnarį, likusius du perpjaukite perpus, sudėkite į dubenį. Įtrinkite susmulkintais česnakais ir aitriųjų paprikų milteliais.
Dubenyje sumaišykite 2 citrinų sultis ir tarkuotą žievelę, 1/2 puodelio smulkintų žalumynų (petražolių, raudonėlių, čiobrelių), 1/2 puodelio medaus ir du šaukštelius smulkiai supjaustytos vidutinio aštrumo raudonosios paprikos. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sparnelius apliekite pasigamintu padažu ir kepkite, pavartydami iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
Atsiliepimai