Ingredientai
„Šie vienos skardos vištienos sparneliai medaus padaže su daržovėmis yra vienas iš mano mėgstamiausių ir dažnai gaminamų savaitgalio patiekalų. Viskas paprasta – vištienos sparnelius ir daržoves 3–4 valandas pamarinuoti, sudėti į skardą ir iškepti“, – dalijasi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.
Gaminimo eiga
1 kg vištienos sparnelių dedu į didesnį dubenį (naudojau vištienos sparnelių vidurinę dalį, bet puikiai tinka ir kitos dalys). Susmulkinu česnaką ir verčiu į dubenį prie sparnelių.
Ketvirčiais supjaustau svogūnus, didesniais gabalėliais supjaustau baklažaną ir paprikas. Supjaustytas daržoves dedu į dubenį prie sparnelių. Užpilu 5 šaukštus alyvuogių aliejaus, beriu druskos, pipirų. Viską gerai sumaišau šaukštu.
Dubenį uždengiu dangčiu (jei indas be dangčio, uždėkite maistinę plėvelę) ir palieku marinuotis apie 3 val. Galima marinuoti ir ilgiau, bet 3 val pakanka.
Tada į skardą įtiesiu kepimo popierių ir suverčiu marinuotus sparnelius su daržovėmis. Tolygiai paskirstau kepimo skardoje. Šaunu į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepsiu apie 30 min – su įjungta ventiliatoriaus funkcija. Jei tokios nėra kepkite įprastai.
Pasiruošiu medaus padažą – į dubenėlį dedu 2 kupinu šaukštus skysto medaus, pilu 2 šaukštus vandens, viską gerai sumaišau, padažas paruoštas!
Po 30 min išimu sparnelius su daržovėmis iš orkaitės ir aptepu pasiruoštu medaus padažu. Grąžinu atgal į orkaitę dar apie 15 min, kol sparneliai ir daržovės apskrus!
Kai sparneliai ir daržovės gražiai apkepa, traukiu lauk iš orkaitės, pabarstau kepintomis sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais. Skanaus!