Ingredientai
Bulvės
500
g
Pievagrybiai
200
g
Svogūnai
4
vnt.
Vištienos krūtinėlių filė
4
vnt.
Baltas sausas vynas
200
ml
Grietinėlė (riebi)
150
ml
Garstyčių grūdeliai
2
šaukštai
Petražolės
žiupsnelis
Porcijos: 4
Patiekalas pavyks netgi pradedantiesiems.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pasiruoškite 8 kepimo folijos lapus (30 : 40 cm). Bulves supjaustykite riekelėmis.
Sudėkite du folijos lakštus vienas ant kito, ištieskite ant stalo. Ant vienos pusės uždėkite ketvirtadalį bulvių, pievagrybių ir svogūnų, ant viršaus – vištienos krūtinėlę, apibarstykite druska, pipirais, uždenkite kita lakšto puse ir iš dviejų pusių užsukite kraštus. Per likusį neužsuktą kraštą įpilkite ketvirtadalį vyno, tada užsukite ir padėkite vokelį ant kepimo skardos. Taip pat paruoškite dar tris vokelius. Vištieną kepkite 45 min.
Padažui nedideliame puode užvirinkite grietinėlę su garstyčiomis, perpilkite į padažinę. Suberkite petražoles. Sudėkite vištienos vokelius į lėkštes, tegu valgantieji patys juos išvynioja.
Atsiliepimai