Ingredientai
Vištienos filė
450
g
Obuoliai
1
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Manų kruopos
2
šaukštai
Karis
1
šaukštelis
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Malti džiūvėsėliai
0.5
stiklinės
Jogurtas (natūralus)
150
g
Grietinė
150
g
Garstyčios
0.5
šaukštelio
Tarkuota citrinos žievelė
1
šaukštas
Citrinų sultys
40
ml
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Druska
žiupsnelis
Svogūnų laiškai
1
sauja
Čiobreliai
žiupsnelis
Peletrūnai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Vištienos filė, obuolius ir svogūną supjaustykite gabalėliais ir sutrinkite trintuvu.
Suberkite į vištienos faršą manų kruopas, druską, pipirus ir karį. Išmaišykite. Pastatykite 1 – 2 valandoms į šaldytuvą.
Suformuokite iš faršo kotletus (jei norite, galite įberti į faršą ir cinamono), apvoliokite sėlenų arba džiūvėsėlių masėje su prieskoniais.
Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 10 – 12 min. Patiekite su padažu.
Padažui žalumynus sutrinkite, supilkite jogurtą, grietinę, garstyčias, citrinos sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Įberkite, druskos, pipirų, išmaišykite.
Atsiliepimai