Ingredientai
Vištienos kepenėlių paštetas – visiems gerai pažįstamas, bet toli gražu ne nuobodus patiekalas. Kad ir iš ko jį ruoštumėte, patiekimas gali būti įvairus. Pasiūlykite paštetą ne tik tepti ant įprastos duonos, bet ir parūpinkite krekerių, pitos duonelių, daržovių lazdelių ar netgi patiekite šalia pusrytinių blynų. Vištienos kepenėlių pašteto receptu dalijasi maisto tinklaraščio „Receptų kolekcionierė“ kūrėja Karina Požienė.
Gaminimo eiga
* Keptuvėje pakepinti smulkintą šoninę, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepti, kol šis pasidarys skaidrus.
* Sudėti kepenėles (tinka vištienos, triušienos), pakepinti, kol išgaruos iš kepenėlių išsiskyręs vanduo.
* Tuomet sudėti sviestą, laurų lapus, čiobrelius, šiek tiek druskos ir viską troškinti ant silpnos kaitros apie 10 minučių.
* Pabaigoje įpilti romą (galima naudoti ir brendį) ir dar šiek tiek pakaitinti.
* Išimti laurų lapus ir keptuvės turinį supilti į maisto smulkintuvo indą, įpilti sultinį ir viską sumalti iki vienalytės masės. Gautą paštetą sudėti į indelius, palaukti, kol atauš, ir pastatyti į šaldytuvą.
Skanaus!