Ingredientai

Vištienos kepenėlės 600 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Druska žiupsnelis
Miltai 2 šaukštai
Krakmolas 2 šaukštai
Majonezas 2 šaukštai
Česnakai 1 skiltelė
Džiovinti baravykai 200 g
Svogūnai 0.5 vnt.
Rikotos sūris 100 g
Batonas 10 riekelės
Obuoliai 1 vnt.
Marinuoti agurkai 1 vnt.
Porcijos: 4
Violetos Bertašienės receptas.

Gaminimo eiga

0,5-06 kg vištienos kepenėlių užmerkiame 10 min piene .

Kepenėles nusausiname,išimame gyslas ir dedame i pjaustyklę.

Kartu dedame 2 kiaušinius,druską ,prieskonius,2 šaukštus miltų,2 šaukštus krakmolo,česnako,majonezo 2 šaukštus,išspaudžiame česnako.Viską sumalame.

Iš gautos masės keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus kepame apvalius nedidelius blyniukus. Kepame neilgai, kad blyneliai nebūtų sausi.

Puode išverdame džiovintus baravykus, verdame apie 10 minučių.

Grybus supilame į rėtuką, nuvarvinam.Dedame į pjaustyklę ir susmulkiname.

Susismulkinam pusę svogūno.

Kepiname svogūnus keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus kol pagels, kitoje keptuvėje kepinam grybus, baigiant kepti abu ingredientus sumaišome ir pabaigiame kepti.

Pakepiname batono riekeles, kol švelniai paruduos.

Imame atšalusį blynelį, dedame grybų ir svogūnų įdaro ir užvožiame kitu blyneliu.

Darome padažą: imame apie 100 g rikotos sūrio ir tiek pat majonezo, sumaišome, įtarkuojame mažą marinuotą agurką kornišoną ir pusę obuolio, įspaudžiame truputį česnako ir citrinos, jei obuolys būtų per saldus.

Blynelius dedame į lėkštę, paruošiame padažą,sudedame jį į mažiuką padažo induką. Iš pakepinto batono figūrine pjaustykle išpjaustome norimą jo formą,papuošiame žalumynais, bruknių uogomis.

skonis

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla