Ingredientai

Miltai 300 g
Sviestas 200 g
Vanduo 100 ml
SANTA MARIA citrinos rūgštis 0.5 šaukšto
SANTA MARIA akmens druska pagal skonį
Vištienos filė 400 g
SANTA MARIA aštrūs mėsos prieskoniai 1 šaukštas
Porai 200 g
Aliejus 2 šaukštai
Grietinėlė 100 ml
Sūris 100 g
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Ant stalo pabarstykite miltų ir sukapokite ant jų šaltą sviestą, kad susidarytų birūs gabaliukai.

Po truputį vis pilkite vandens (sumaišyto su citrinos rūgštimi ir druska) ir minkykite tešlą.

Vėliau suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve mažiausiai 2 val.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir pakepkite vištienos filė su porais.

Paskaninkite prieskoniais, druska ir grietinėle.

Tada patroškinkite, kol masė taps tirštos konsistencijos.

Vėliau padažą atvėsinkite ir sumaišykite su sūriu.

Tešlą padalinkite į 2 dalis ir iškočiokite kuo įmanoma ploniau.

Vieną tešlos gabalą padėkite ant kepimo indo, ant jo uždėkite įdarą ir
uždenkite kitu tešlos gabalu.

Kraštus suspauskite ir patepkite tešlą kiaušiniu.

Šakute pyrago paviršiuje padarykite keletą skylučių.

Kepkite orkaitėje 220ºC temperatūroje apie 25 minutes.

Santa Maria

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba