Greitai ir lengvai pagaminami, spalvingi ir labai gardūs vištienos iešmeliai. Vištienos filė puikiai dera su šonine, paprikos gabalėliais ir pievagrybiais. Patiekite vištienos iešmelius su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.

Gaminimo eiga

* 500 g vištienos filė supjaustau nedideliais (maždaug 4x4 cm dydžio) gabalėliais. Vištienos gabalėlius verčiu į dubenį.

* Prie vištienos dedu apie 250 g šviežios plonai pjaustytos kiaulienos šoninės.

* Apie 160 g papriką supjaustau didesniais gabalėliais ir verčiu dubenį prie vištienos ir šoninės.

* Apie 130 g pievagrybių verčiu į bendrą dubenį – didesnius pievagrybius pjaunu pusiau, jei pievagrybiai nedideli pjauti nereikia.

* Mažesniame dubenėlyje pagaminsiu marinatą. Šaukštelį medaus dedu į dubenėlį. Prie medaus pilu 2 šaukštus obuolių acto – maišau, kol medus ištirps. Pilu šaukštą sojų padažo, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, dedu 1 šaukštą kečupo. Viską gerai sumaišau. Beriu druskos 0,5 a. š. pipirų, gerai sumaišau.

* Paruoštą marinatą užpilu ant mėsos ir daržovių. Gerai sumaišau, kad marinatas susimaišytų su mėsa, grybais ir paprikos gabalėliais. Man patogiausia maišyti rankomis. Uždengiu dubenį maistine plėvele ir palieku marinuoti apie 1 val. (galima ir ilgiau).

* Ant medinių iešmelių suversiu visus marinuotus „reikalus“. Šoninės riekeles sulankstau prieš verdama ant iešmelio – jos taip skaniau apkeps.

* Suvertus iešmelius (man pavyko suverti 6) dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Apibarstau sezamo sėklomis.

Kepsiu įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min – kepsiu įjungusi programą „viršus apačia“, be vėjelio.

* Iškepusius, gražiai apskrudusius iešmelius valgėme su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis. Buvo labai labai gardu.

Receptu dalijasi tinklaraštis „Maisto mėgėja“