Ingredientai
Vištienos kumpeliai
900
g
Aliejus
2
šaukštai
Česnakai
4
skiltelės
Imbiero šaknis
1
šaukštas
Sojos padažas
125
ml
Ryžių vynas
3
šaukštai
Medus
2
šaukštai
Cukrus
1
šaukštas
Čili padažas
šaukštelis
Petražolės
žiupsnelis
Porcijos: 6
Patiekite su ryžiais.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Didelėje keptuvėje („wok“) įkaitinkite aliejų ir 5 min pakepinkite vištienos kumpelius (dalimis, ne visus iš karto). Išimkite ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
Nupilkite aliejų ir riebalus, popierine servetėle iššluostykite keptuvę, sudėkite česnakus, imbierus, sojos padažą, ryžių vyną, medų ir gerai išmaišykite. Pabarstykite cukrumi, pagardinkite aštriu čili padažu. Kaitinkite, kol užvirs.
Sumažinkite ugnį, sudėkite kumpelius. Uždenkite ir 30 min kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol vištiena bus iškepusi, o padažas sutirštėjęs. Retsykiais pamaišykite, kad kumpeliai pasidengtų padažu. Jei per tiršta, įpilkite truputį vandens.
Sudėkite į dubenėlius, pabarstykite petražolėmis ir patiekite.
Atsiliepimai