Gaminimo eiga

Supjaustykite krūtinėlių dalis per plotį į tris dalis. Lengvai pamuškite, kad storis būtų maždaug pusė centimetro.

Kiekvieną dalį pabarstykite ¼ šaukštelio druskos ir pipirų. Vos vos pabarstykite miltais, nupurtykite perteklių. Didelėje keptuvėje pakaitinkite alyvuogių aliejų ant didelės ugnies, greitai apkepinkite vištieną iš kiekvienos pusės po 2-3 minutes. Išimkite iš keptuvės ir uždenkite folija, kad neatvėstų.

Į keptuvę sudėkite svogūnus, česnaką ir saulėje džiovintus pomidorus. Troškinkite vidutinėje temperatūroje, kol svogūnai taps perregimi, o česnakas ims ruduoti, apie 4-6 minutes.

Supilkite vyną ir troškinkite dar 2-3 minutes. Supilkite pomidorų padažą ir sultinį, užvirinkite. Sudėkite žirnelius, troškinkite, kol padažo sumažės per pusę – apie 10-12 min. Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.

Sudėkite vištieną į padažą, dar dvi tris minutes pakaitinkite, pabarstykite petražolėmis ir patiekite.

Patarimas: jei keptuvė nepakankamai didelė, kad tilptų ir padažas, ir vištiena, supilkite padažą į didelę kepimo skardą, ant viršaus sudėkite vištieną ir pakaitinkite apie 180 laipsnių temperatūroje tris-penkias minutes.

Patiekite su šviežių daržovių salotomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai