Ingredientai
Vištų blauzdelės
800
g
SANTA MARIA akmens druska, malūnėlyje
pagal skonį
SANTA MARIA grūsti juodieji pipirai
pagal skonį
SANTA MARIA karis
1
šaukštelis
Kalendros (šviežios)
80
g
SANTA MARIA akmens druska, malūnėlyje
pagal skonį
Alyvuogių aliejus
1
šaukštas
Žaliosios citrinos
1
vnt.
Lazdyno riešutai
80
g
Grietinėlė
200
ml
Sviestas
100
g
SANTA MARIA akmens druska, malūnėlyje
pagal skonį
SANTA MARIA karis
1
šaukštelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Apibarstykite vištieną druska, pipirais ir kariu ir įdėkite į kepimo maišelį.
Kepkite orkaitėje 80 laipsnių temperatūroje apie 1,5 valandos.
Paskui vištieną apkepkite aliejuje, kol gražiai paruduos.
Salotoms:
Nuplaukite bei susmulkinkite kalendras ir sudėkite į dubenį.
Įmaišykite alyvuogių aliejaus, druskos ir išspauskite žaliosios citrinos sulčių.
Pakepkite riešutus sausoje keptuvėje ir suberkite į salotas.
Putėsiams:
Pakaitinkite kepimo grietinėlę su kariu ir druska.
Sudėkite sviestą.
Atsiliepimai