Ingredientai
„Iki“ duona „Saulėgrąža“
5 riekelė
Vištienos filė
300 g
Apelsinai
1 vnt.
Citrinos
1 vnt.
Medus
1 šaukštas
Alyvuogių aliejus
1 šaukštas
Petražolės
1 sauja
Česnako
2 skiltelė
Rukolos
1 pakelis
Lazdyno riešutai
200 g
Parmezano sūris
50 g
Česnako
2 skiltelė
Alyvuogių aliejus
2 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Pesto padažui apkepame lazdynų riešutus. Svarbu neperkepti, kitaip taps kartūs. Į tą pačią keptuvę metame sūrio, rukolos ir įpilame alyvuogių aliejaus, viską pakepame iki bendros konsistencijos.
Marinuojame vištieną. Įtriname vištieną prieskoniais, apšlakstome apelsinų sultimis. Kai pasimarinuoja, lengvai apkepam, kad neperdžiūtų.
Apkepame duonelę ir ant jos dėliojama vištieną ir gardiname rukalos pesto padažu.