Ingredientai
Vištienos šlaunelės
1 kg
Aliejus
1 šlakelis
Porcijos: 4
„Patinka man vienos skardos ar puodo patiekalai. Ir visai nesvarbu, ką gaminčiau: mėsos, žuvies ar daržovių patiekalus. Produktus sudedu į skardą, o visą kitą atlieka orkaitė. Šiandien gaminau vištienos šlauneles su daržovėmis vienoje skardoje“, – sako vilnietė maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė
Gaminimo eiga
* Vištienos šlauneles nuploviau, nusausinau, pagardinau prieskoniais.
* Daržoves (bulves ir griežinėliais pjaustytas morkas) pagardinau prieskoninėmis žolelėmis, druska ir apšlaksčiau aliejumi.
* Į kepimo skardą patiesiau kepimo popierių, sudėjau vištienos šlauneles, daržoves ir pašoviau kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę apie 40–50 min.