Ingredientai

Vanduo 550 ml
Sausos mielės 0.5 šaukštelio
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Aguonos 3 šaukštai
Druska 0.5 šaukštelio
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

1. Į dubenį supilkite kambario temperatūros vandenį ir likusius produktus tokia tvarka: mielės, cukrus, vanilinis cukrus, miltai, aguonos, druska. Viską sumaišykite medine mentele arba spiraliniu maišytuvu pirmu greičiu iki vientisos masės.

2. Supilkite aliejų ir išminkykite tešlą rankomis arba spiraliniu maišytuvu antru greičiu, kol tešla nebelips prie rankų ar prie indo šonų.

3. Tešlą palikite pastovėti 1 val., uždengę skepeta.

4. Išimkite tešlą iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Atpjaukite piršto storio tešlos juostelę ir kočiokite rankomis, kol suformuosite ploną virvelę. Supjaustykite ją norimo dydžio gabaliukais, pabarstykite miltais, kad jie nesuliptų, ir dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.

5. Gabaliukus dėkite 1 cm atstumu vienas nuo kito ir kepkite iki 230° C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min., kol šie gelsvai paruduos.

6. Patiekite su aguonų pienu arba kisieliumi.

Skanaus!
MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai