Ingredientai

VISO GRŪDO kvietiniai miltai MALSENA 225 g
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Cinamonas 2 šaukšteliai
Kvapieji pipirai 0.5 šaukštelio
Druska 0.5 šaukštelio
Pekano riešutai 0.5 stiklinės
Kiaušiniai 3 vnt.
Klevų sirupas 160 ml
Kokosų aliejus 80 ml
Obuolių tyrė 0.5 stiklinės
Vanilės ekstraktas 1.5 šaukštelio
Obuoliai 240 g
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Įkaitinti orkaitę iki 220°C. Pasiruošti maždaug 15 keksiukų formelių.

2. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais, cinamonu, kvapiaisiais pipirais, druska ir pekano riešutais, iki kol masė taps vientisa.

3. Vidutinio dydžio dubenyje gerai išplakti kiaušinius su klevų sirupu, aliejumi, obuolių tyre ir vanile.

4. Supilti vidutinio dubens turinį į didįjį dubenį, permaišyti kelis kartus, tuomet sudėti tarkuotus ar pjaustytus obuolius. Viską gerai išmaišyti.

5. Šaukštu išdėlioti masę į keksiukų formeles (dėti tešlą iki pat formelių viršaus).

6. Dėti keksiukus į orkaitę ir kepti 5 min 220°C temperatūroje, tuomet sumažinti temperatūrą iki 170 °C ir kepti dar 18 minučių. Ar keksiukai iškepę, patikrinti įsmeigiant medini pagaliuką – jis turėtų likti sausas.

7. Išėmus keksiukus būtinai leisti jiems atvėsti 10 minučių.
Patarimas: laikant keksiukus šaldytuve, geru skoniu galima mėgautis net 5 dienas!

Skanaus!

MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas