Ingredientai

Aliejus 150 ml
Medus 2 šaukštai
Česnakai 5 skiltelės
Kalendros 3 šaukštai
Rozmarinai 1 šaukštelis
Čiobreliai 1 šaukštelis
Druska 0.5 šaukštelio
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Viščiuką (iki 900 g) gerai nuplaukite, apžiūrėkite ar nėra likusių plunksnų galiukų. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Viščiuką perpjaukite išilgai krūtinės ir išskleiskite. Gerai išmuškite ir atidėkite į šoną.

3. Pasiruoškite marinatą: aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, medumi, smulkiai supjaustytais česnakais, kalendromis, rozmarinais, garstyčių grūdeliais, čiobreliais, druska ir pipirais.

4. Viščiuką gerai aptepkite marinatu ir palikite pastovėti šaldytuve porai valandų.

5. Ant žemos ir vidutinės ugnies kepkite įkaitintame aliejuje po 20 minučių iš abiejų pusių.

6. Svarbiausia, viščiuką prispauskite arba sunkiu dangčiu, arba plačia lėkšte su vandens puodu ant viršaus.

7. Patiekite su keptomis ar šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai