Ingredientai

Obuoliai 3 vnt.
Pienas 500 ml
Cukrus 3 šaukštai
Cinamonas 0.5 šaukštelio
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Rudasis cukrus 3 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Baltos forminės duonos riekeles padalinkite į keturias dalis, o batono užteks perpjauti įstrižai.

Ant duonos užtepkite sviesto.

Likusiu sviestu ištepkite kepimo formą.

Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.

Į kepimo formą duonos trikampėlius ir obuolių skilteles sudėliokite pusiau gulsčius, pakaitomis, kad užeitu vienas ant kito. Reikia žiūrėti, kad apskrudęs duonos kraštelis būtų apačioje.

Suplakite kiaušinius, pieną, vanilinį cukrų, cukrų ir cinamoną.

Plakiniu užpilkite duonos riekeles.

Palikite 15 minučių pastovėti, kad duona suminkštėtų.

Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 45 minutes.

Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę ir rudąjį cukrų. Užvirkite ir virkite maišant ant mažos ugnies apie 5-7 minutes.

Supilkite padažą ant karšto pudingo ir palikite atvėsti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai