Ingredientai
Gaminimo eiga
Citrinų sultys gali išgelbėti per saldžius patiekalus. Taip jau nutinka, kad kartais ruošdami maistą padauginame vieno ingrediento, o tada iškyla grėsmė visam patiekalui. Laimei, visada galima situaciją ištaisyti. Jei patiekalas pernelyg aštrus, situaciją pataisyti turėtų cukrus ar sviestas. Per saldu? Pamėginkite patiekalą išgelbėti citrinų sultimis. Patiekalui trūksta skonio? Įberkite šiek tiek druskos.
Makaronus baikite virti subėrę juos į padažą. Jei norite, kad makaronai būtų ypatingai skanūs, virkite makaronus tol, ko jie bus 90 proc. paruošti. Tada išimkite juos iš puodo palikdami stiklinę skysčio, kuriame makaronai virė. Makaronus kartu su padažu dėkite į keptuvę ir supilkite paliktą skystį.
Visus matavimus ir paruošiamuosius darbus atlikite prieš pradėdami gaminti. Galbūt tai atrodo elementaru, tačiau dažnai šio principo nepaisoma. Supjausčius ingredientus ir paruošus reikiamą prieskonių kiekį prieš pradedant gaminti išvengiama didžiosios dalies streso gaminant, o bendri rezultatai būna geresni.
Vanduo nepadės suvaldyti pernelyg įkaitusį aliejų. Tai tikrai nesuveiks. Tokiu atveju rekomenduojama sumažinti kaitrą panaudojant nedidelį sodos arba druskos kiekį. Jei nei druskos, nei sodos po ranka neturite, paprasčiausiai išjunkite kaitrą ir uždenkite maisto ruošimo indą dangčiu.
Visada maistą ruoškite naudodami pagaląstą peilį. Kaip dažai galandate peilius? Turbūt tai darote nelabai dažnai, tiesa? Galąstuvas turėtų būti naudojamas kiekvieną kartą, kai ketinate naudoti peilį. Labai svarbu prieš kiekvieną naudojimą per galąstuvą perbraukti peilį po šešis kartus iš kiekvienos pusės.
Nebūtina tiek daug maišyti. Dažniausiai nėra jokios būtinybės nuolat maišyti to, ką verdate puode, nebent ruošiamo patiekalo recepte nurodyta kitaip.