Ingredientai
Mėgstantys lietuvišką virtuvę neliks abejingi virtų bulvių didžkukuliams su varške. Jei dar niekada negaminote jų, – puiki proga išbandyti. Virtų bulvių didžkukulius su varške patiekite su mėgstamu ar parmezano padažu.
Gaminimo eiga
Bulves nuplaukite ir su visomis lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje.
Išvirus nulupkite, sugrūskite ir atvėsinkite. Į atvėsusias bulves suberkite manų kruopas, krakmolą, druską, įmuškite vieną kiaušinį ir viską gerai išminkykite.
Atskirai pasiruoškite įdarą: į varškę įmuškite likusį kiaušinį, druską ir išmaišykite.
Atgnybkite dalį bulvių masės, delne suformuokite paplotėlį, įdėkite įdaro ir formuokite didžkukulį: užlankstykite kraštus link vidurio ir viską suapvalinkite delnais.
Didžkukulius sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Jiems iškilus į viršų, virkite dar apie 10 minučių, o tada išimkite kiaurasamčiu.
Skaniausia patiekti su padažu: keptuvėje pakaitinkite šiek tiek sviesto, kelis šaukštus grietinės bei įberkite truputį parmezano.
Receptu dalijasi „Maxima“.