Porcijos: 3

Mėgstantys lietuvišką virtuvę neliks abejingi virtų bulvių didžkukuliams su varške. Jei dar niekada negaminote jų, – puiki proga išbandyti. Virtų bulvių didžkukulius su varške patiekite su mėgstamu ar parmezano padažu.

Gaminimo eiga

  • Bulves nuplaukite ir su visomis lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje.

  • Išvirus nulupkite, sugrūskite ir atvėsinkite. Į atvėsusias bulves suberkite manų kruopas, krakmolą, druską, įmuškite vieną kiaušinį ir viską gerai išminkykite.

  • Atskirai pasiruoškite įdarą: į varškę įmuškite likusį kiaušinį, druską ir išmaišykite.

  • Atgnybkite dalį bulvių masės, delne suformuokite paplotėlį, įdėkite įdaro ir formuokite didžkukulį: užlankstykite kraštus link vidurio ir viską suapvalinkite delnais.

  • Didžkukulius sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Jiems iškilus į viršų, virkite dar apie 10 minučių, o tada išimkite kiaurasamčiu.

  • Skaniausia patiekti su padažu: keptuvėje pakaitinkite šiek tiek sviesto, kelis šaukštus grietinės bei įberkite truputį parmezano.

Receptu dalijasi „Maxima“.