Ingredientai
Virtų bulvių blynai su grybais primena žemaičių blynus, kuriuose yra mėsiškas įdaras. Taigi, tai puikus variantas nevalgantiems mėsos. Virtų bulvių blynų su grybais receptu dalijasi maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorė Živilė Stumbrienė.
Gaminimo eiga
Bulves sutrinkite grūstuve ar sumalkite mėsmale.
Įmuškite kiaušinius, berkite druską, miltus ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Živilė minko rankomis.
Grybus apvirkite pasūdytame vandenyje apie 10 min. Nukoškite ir smulkiai supjaustykite. Pievagrybių apvirti nereikia.
Svogūną pakepinkite įkaitintame aliejuje, sudėkite grybus, druskos, pipirų ir pakepinkite dar keletą minučių. Jei nosirisi vientisos masės, gautą masę galite pertrint trintuvu.
Formuokite blynus. Iš bulvių masės padarykite šulinėlį, dėkite įdaro ir uždarykite įdarą bulvių mase. Apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje.
Patiekite su grietine arba grietinės sviesto padažu.