Ingredientai
„Minkštos, švelnios ir labai lengvai paprastai paruošiamos bulvinės bandelės. Prisipažinkite patys sau, tokios naminės, sočios vakarienės užsinorite bent kartą per kelias savaites. Mano močiutė tokias bandeles virdavo bent kartą per kelias savaites. Kartais – iš šviežių bulvių, kartais – iš virtų. Iš šviežių bulvių bandelės išeis kietesnės, o iš virtų labai minkštos, lengvos kaip debesėliai. Tik nepamirškite: jei jūsų naudojamos bulvės yra labai mažo krakmolingumo, tuomet įdėkite šiek tiek daugiau krakmolo, nei nurodžiau recepte, kad bulvinės bandelės virdamos neišsileistų“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.
Gaminimo eiga
1. Bulves nulupame, supjaustome į keletą didesnių gabalėlių, išverdame, nupilame vandenį ir paliekame visiškai atvėsti.
2. Padažas – šoninę susmulkiname, svogūną nulupame, susmulkiname. Viską sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja, o šoninė apskrunda. Atidedame į šalį.
3. Atvėsusias bulves sutriname bulvių trintuvu.
4. Bulves dubenyje sulyginame, padaliname į 4 dalis, išimame ¼ bulvių masės (jei bulvės nelabai krakmolingos, galite išimti šiek tiek daugiau bulvių), likusią tuščią dalį dubenyje užpildome bulvių krakmolu. Sudedame druską, kiaušinio trynį, išimtą bulvių dalį ir viską gerai išmaišome.
5. Iš bulvių masės formuojame nedidelius rutuliukus (maždaug graikinio riešuto dydžio), juose įspaudžiame duobutę ir sudedame ant miltais apibarstytos lėkštės ar pjaustymo lentelės.
6. Dideliame puode užkaičiame vandenį ant vidutinės stipresnės ugnies, įberiame šiek tiek druskos, sudedame bandeles ir verdame, kol šios iškyla į paviršių. Verdame dar 1-2 minutes. Išvirusias bandeles sudedame į dubenėlį, pagardiname padažu ir valgome.
Skanaus!