Ingredientai
Gaminimo eiga
* Per pusę perpjauti nedidelį moliūgą ir padėjus vidumi į apačią kepimo skardoje kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. arba kol įbedus šakute jis bus labai minkštas. Tuomet pašalinus žievę moliūgą sumalti.
* Nulupti bulves ir sudėjus į verdantį vandenį virti apie 15 minučių arba kol bus minkštos.
* Bulvėms išvirus jas sutrinti su specialiu bulvių trintuvu arba tiesiog šakute, kol masė bus vientisa.
* Sumaišyti trintas bulves, moliūgų tyrę, miltus ir druską. Pradžioje galima sumaišyti šaukštu, o tuomet minkyti vis įdedant miltų, kol masė mažiau lips prie rankų. Ji turėtų išlikti minkšta ir gali būti šiek tiek lipni, minkyti jos ilgai taip pat nereikėtų.
* Pjaustymo lentą apibarstyti miltais, uždėti masę ir nestipriai spaudžiant iškočioti į stačiakampio formą, apie 2 cm storio.
* Iškočiotą masę supjaustyti juostelėmis (apie 2 cm pločio). Juosteles šiek tiek rankomis paridenti, kad būtų apvalesnės, ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
* Gabaliukus galima įspausti šakute, kad būtų panašesni į tikrus „gnocchi“.
* Puode užvirti apie 1,5 l vandens ir į verdantį vandenį sudėti virtinukus. Virti vis pamaišant, kol visi jie iškils į paviršių, o iškilus pavirti dar 1-2 minutes.
* Virtinukams beverdant, į keptuvę sudėti margariną ar sviestą ir palaukti, kol jis ištirps, tada sudėti grūstą ar smulkiai tarkuotą česnaką ir petražoles. Pakepti 4-5 minutes vis pamaišant.
* Išvirusius virtinukus sudėti į margarino padažą keptuvėje ir pakepti dar kelias minutes. Patiekiant galima užbarstyti grūstų aitriųjų paprikų, augalinio kietojo sūrio ar kitų norimų priedų.
Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir @plantasticka.
Atsiliepimai