Kviečiame pasigaminti virtinukų su moliūgais. Moliūgai lengvai dera daugelyje receptų ir vitaminais bei skoniu gali praturtinti bene visus norimus patiekalus. Šią daržovę galima panaudoti ir gaminant vieną iš itališkos virtuvės pasididžiavimų – „gnocchi“, lietuviškai – virtinukus. Šiame recepte virtinukai su moliūgais pateikiami su česnakų padažu, tačiau vietoje jo puikiai tiktų ir pesto ar kiti mėgstami padažai.

Gaminimo eiga

* Per pusę perpjauti nedidelį moliūgą ir padėjus vidumi į apačią kepimo skardoje kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. arba kol įbedus šakute jis bus labai minkštas. Tuomet pašalinus žievę moliūgą sumalti.

* Nulupti bulves ir sudėjus į verdantį vandenį virti apie 15 minučių arba kol bus minkštos.

* Bulvėms išvirus jas sutrinti su specialiu bulvių trintuvu arba tiesiog šakute, kol masė bus vientisa.

* Sumaišyti trintas bulves, moliūgų tyrę, miltus ir druską. Pradžioje galima sumaišyti šaukštu, o tuomet minkyti vis įdedant miltų, kol masė mažiau lips prie rankų. Ji turėtų išlikti minkšta ir gali būti šiek tiek lipni, minkyti jos ilgai taip pat nereikėtų.

* Pjaustymo lentą apibarstyti miltais, uždėti masę ir nestipriai spaudžiant iškočioti į stačiakampio formą, apie 2 cm storio.

* Iškočiotą masę supjaustyti juostelėmis (apie 2 cm pločio). Juosteles šiek tiek rankomis paridenti, kad būtų apvalesnės, ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.

* Gabaliukus galima įspausti šakute, kad būtų panašesni į tikrus „gnocchi“.

* Puode užvirti apie 1,5 l vandens ir į verdantį vandenį sudėti virtinukus. Virti vis pamaišant, kol visi jie iškils į paviršių, o iškilus pavirti dar 1-2 minutes.

* Virtinukams beverdant, į keptuvę sudėti margariną ar sviestą ir palaukti, kol jis ištirps, tada sudėti grūstą ar smulkiai tarkuotą česnaką ir petražoles. Pakepti 4-5 minutes vis pamaišant.

* Išvirusius virtinukus sudėti į margarino padažą keptuvėje ir pakepti dar kelias minutes. Patiekiant galima užbarstyti grūstų aitriųjų paprikų, augalinio kietojo sūrio ar kitų norimų priedų.

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir @plantasticka.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai