Ingredientai
miltų
500
g
vandens
200
ml
druskos
žiupsnelis
sėlenų
2
v. š.
Įdarui:
rūkytų lašinių
250
g
didelių svogūnų
2
vnt.
kiaušinio trynio
1
vnt.
druskos
žiupsnelis
maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis
Gaminimo eiga
1. Į dubenį suberkite miltus, supilkite vandenį, įberkite druskos bei sėlenų ir rankomis išminkykite tešlą. Minkykite, kol tešla taps vientisa ir nelipni. Jei tešla limpa ir sunkiai minkosi, įberkite dar šiek tiek miltų.
2. Lašinukus ir svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, petražoles susmulkinkite. Į dubenį sudėkite visus įdarui skirtus ingredientus ir išmaišykite.
3. Iš tešlos suformuokite teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus ir kiekvieną jų suplokite iki plono apvalaus blynelio. Ant suformuotų skrituliukų dėkite po šaukštą įdaro, tuomet užspauskite tešlos kraštus ir užraitykite juos.
4. Paruoštus virtinius sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai jie iškils į vandens paviršių, virkite dar apie penketą minučių. Patiekite su grietine.
Atsiliepimai