Ingredientai
Mirkytos pupos
80 g
Mirkytos pupelės
80 g
Mirkyti žirniai
80 g
Česnakas
1 skiltelė
Didesnių svogūnų
10 g
Lauro lapai
1 vnt.
Juodųjų pipirų
2 vnt.
Aliejaus
5 g
Porcijos: 1
Gaminimo eiga
1. Pupas, pupeles ir žirnius per naktį išmirkyti.
2. Į puodą įpilti 5 g aliejaus, įmesti česnako skiltelę, smulkiai supjaustytus svogūnus, burokine tarka sutarkuotas morkas ir pakepinti, kad daržovės suminkštėtų.
3. Tada suberti išmirkyta pupas, pupeles ir žirnius, lauro lapelį ir pipirus, užpilti 100 g vandens, uždengti dangtį ir troškinti tol, kol suminkštės pupelės.
4. Pagardinti druska, džiovintais čiobreliais ir išmaišyti.
5. Kiaulienos šoninę supjaustyti pailgais gabaliukais, apkepinti kiauliniuose taukuose, sudėti į šiupinį ir viską gerai išmaišyti.