Ingredientai

skardinės riebaus kokosų pieno
kokosų miltų 5 v. š.
1 1/2 puodelio kokosų drožlių + 2 v.š. apvoliojimui
kokosų aliejaus (jei skystas – 5 v.š.) 3 v. š.
medaus v. š.
migdolų 4 v. š.
Porcijos: 3
Skonis primena rafaelo, tačiau šie migdoliniai-kokosiniai rutuliukai, populiariau vadinami angliškai – energy balls – daug sveikesni ir pilni skaidulų. Tai puiki alternatyva saldainiams, šokoladukams, sūreliams ir kitiems saldumynams. Pagaminus laikyti šaldytuve iki savaitės.

Gaminimo eiga

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir pakepiname migdolus apie 10 min.
2. Garų vonelėje išlydome medų ir kokosų aliejų, jei kietos konsistencijos.
3. Į smulkintuvą dedame keptus migdolus ir sutriname iki miltų konsistencijos.
4. Į dubenį sudedame smulkintus migdolus, skystą kokosų aliejų, medų, kokosų drožles, įpilame kokosų pieno ir viską labai gerai išmaišome.
5. Iš gautos masės formuojame kamuoliukus, kuriuos iškart apvoliojame kokosų drožlėse.
6. Kamuoliukus perkeliame į šaldytuvą porai valandų, kad šiek tiek sustingtų ir ragaujame.

Skanaus!

Iš šio kiekio pavyks pagaminti 22-24 rutuliukus

Tinklaraštis „Mon Mon Kitchen“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai