Ingredientai

moliūgo 0.25 vnt.
svogūno 1 vnt.
topinambų vnt.
marinuotų agurkėlių 100 g
česnako 3 skiltelės
aitriosios paprikos 1 vnt.
rapsų ir kanapių sėklų aliejaus 2 v. š.
antienos kulšelių mėsos 340 g
laurų lapų 3 vnt.
morkų 2 vnt.
sojų padažo 2 v. š.
nerafinuoto cukranendrių cukraus 1 v. š.
salotų padažo su medumi ir garstyčiomis 70 g
ekologiško sultinio su jautiena 1 gabaliukas
negazuoto natūralaus mineralinio vandens 0.5 l
lapinio kopūsto 1 sauja
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
Alfas įrodys, kad įdomų troškinį paruošti greita ir paprasta.

Gaminimo eiga

1. Moliūgą, svogūną, topinambus ir marinuotus agurkėlius supjaustykite stambiais kubeliais. Česnakus ir aitriąsias paprikas susmulkinkite.

2. Į ketaus puodą supilkite rapsų ir kanapių sėklų aliejų, įkaitinkite ant aukštos kaitros ir sudėkite antienos kulšelių mėsą.

3. Apkepus keletą minučių sudėkite pjaustytus svogūnus ir dar pakepkite 2–3 minutes, kol svogūnai suminkštės.

4. Į puodą sudėkite laurų lapus, morkas, moliūgus, topinambus ir aitriąsias paprikas. Pagardinkite druską, juodaisiais pipirais. Maišykite ir kepkite apie 5 min.

5. Supilkite sojų padažą, sudėkite nerafinuotą cukranendrių cukrų ir lengvai karamelizuokite 2–3 minutes.

6. Sudėkite pjaustytus agurkėlius, salotų padažą su medumi ir garstyčiomis, ekologišką sultinį su jautiena, užpilkite negazuotu natūraliu mineraliniu vandeniu, kad apsemtų ir uždengus puodą kepkite orkaitėje 180 °C temp. 30–40 min.

7. Iškeptus troškiniui sudėkite plėšytus lapinio kopūsto lapus, uždengus palaikykite 5 min. ir patiekite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai