Ingredientai

Tortilijos 4 vnt.
Kalakutienos kumpis 300 g
Grietinė 100 g
Laiškiniai česnakai sauja
Majonezas 4 šaukštai
Pipirai pagal skonį
Želatina 4 šaukšteliai
Pienas 0.5 stiklinės
Tepamas sūrelis 200 g
Majonezas 3 šaukštai
Kalakutienos kumpis 200 g
Marinuoti agurkai 1 vnt.
Ridikėliai sauja
Pipirai pagal skonį
Krapai pagal skonį
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Pertepti skirtą kumpį sumalkite mėsmale arba smulkiai supjaustykite. Sumaišykite visus pertepimo komponentus, pagardinkite prieskoniais; kitą kumpio dalį palikite šaldytuve. Lygiai apipjaukite du priešingus tortilij os lakštų kraštus, o paviršių padenkite pertepimu, palikdami tuščią 1 cm nuo krašto. Standžiai suvyniokite lakštus, pradėdami nuo neapipjauto krašto. Vyniotinį įsukite į plėvelę ir bent porą valandų palikite šaldytuve sukietėti. Šaldiklyje pertepimas sukietės per valandą.

Išardomą nedidelę (18–20 cm skersmens) kepamąją formą arba dubenį lygiais kraštais išklokite maistine plėvele, palikdami ilgus jos galus už kraštų. Kuo smulkiau sukapokite marinuotą agurką ir ridikėlius, krapus sukarpykite žirklėmis. Išbrinkinkite želatiną piene ir ištirpinkite įstatę indą į karštą vandenį. Tortilijos vyniotinius supjaustykite 1 cm suktinukais ir tvarkingai įklokite į formos dugną, dėdami nuo vidurio į pakraščius. Likusius suktinukus sustatykite palei kraštus, kad išeitų krepšio forma.

Sumaišykite „Šarlotės“ aptepo komponentus, paskutinį plona srovele supilkite želatinos tirpalą. Iš karto aptepą supilkite ant tortilijos suktinukais išklotos formos, pakelkite ilguosius plėvelių galus, apdenkite tortą ir palikite stingti 6 valandoms arba ligi kitos dienos. Tada ištraukę plėvelę išimkite sustingusią „Šarlotę“ iš formos, apvožkite ją lėkšte ir staigiu judesiu apverskite kartu su tortu.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla