Ingredientai
Gaminimo eiga
Krevetes šiam patiekalui geriausia rinktis kiek didesnes, nes mažos krevetės labai greitai sukepa ir nebūna tokios sultingos kaip didesnės. Žinoma, krevetės turėtų būti be uodegėlių, gražiai nuvalytos. Alyvuogių aliejaus nebūtina naudoti ypač tyro, puikiai tiks ir paprastas alyvuogių aliejus. Na, ir prie ispaniškų krevečių batonas yra daugiau nei būtinybė. Valgyti krevetes be jo būtų didelis praradimas. Išbandykite, paragaukite ir pasijusite beveik kaip Ispanijoje.
3–4 porcijos
1. Krevetes gerai nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Jei krevetės su uodegėlėmis, jas nuimame.
2. Česnakus nulupame, supjaustome griežinėliais.
3. Aliejų supilame į mažą keptuvę arba karščiui atsparų molinį indą. Įkaitiname ant aukštos ugnies.
4. Kai aliejus įkaista sudedame česnakus, čili pipirą, pakaitiname 1 min ant vidutinės ugnies ir sudedame krevetes. Pagardiname druska, pipirais. Krevetes kepiname 3 min, vis pamaišant. Krevetės turi pabalti (bet jei per ilgai kaitinsite krevetės pasidarys kietos). Iškepusias krevetes iškart patiekiame (dar burbuliuojančiame aliejuje) su batono riekelėmis.
Skanaus!
Skaniausia krevetes patiekti su visa keptuve ar indu, kuriame gaminote, kad krevetės dar būtų karštos.
Atsiliepimai