Ingredientai

krevečių (atitirpintų) g
alyvuogių aliejaus g
džiovinto čili pipiro 1 vnt.
česnako 7 skiltelės
druskos 3 žiupsneliai
šviežiai maltų juodųjų pipirų 1 žiupsnelis
mažo prancūziško batono (patiekimui) 1 vnt.
Krevetės ispaniškai su alyvuogių aliejumi ir česnaku yra vienas greičiausiai paruošiamų ispaniškų patiekalų. Paruošimas užtrunka vos 10-15 minučių ir galima valgyti! Pirmą kartą taip paruoštų krevečių (Gambas al Ajillo) paragavau Ispanijoje ir jos tapo vienu mano mėgstamiausių ispaniškų valgių. Ispanijos restoranuose šias krevetes atneša dar kunkuliuojančiame aliejuje ir patiekia su šviežiai keptu ispanišku batonu, tad patiekalas palieka tikrai didelį įspūdį.

Gaminimo eiga

Krevetes šiam patiekalui geriausia rinktis kiek didesnes, nes mažos krevetės labai greitai sukepa ir nebūna tokios sultingos kaip didesnės. Žinoma, krevetės turėtų būti be uodegėlių, gražiai nuvalytos. Alyvuogių aliejaus nebūtina naudoti ypač tyro, puikiai tiks ir paprastas alyvuogių aliejus. Na, ir prie ispaniškų krevečių batonas yra daugiau nei būtinybė. Valgyti krevetes be jo būtų didelis praradimas. Išbandykite, paragaukite ir pasijusite beveik kaip Ispanijoje.

3–4 porcijos

1. Krevetes gerai nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Jei krevetės su uodegėlėmis, jas nuimame.
2. Česnakus nulupame, supjaustome griežinėliais.
3. Aliejų supilame į mažą keptuvę arba karščiui atsparų molinį indą. Įkaitiname ant aukštos ugnies.
4. Kai aliejus įkaista sudedame česnakus, čili pipirą, pakaitiname 1 min ant vidutinės ugnies ir sudedame krevetes. Pagardiname druska, pipirais. Krevetes kepiname 3 min, vis pamaišant. Krevetės turi pabalti (bet jei per ilgai kaitinsite krevetės pasidarys kietos). Iškepusias krevetes iškart patiekiame (dar burbuliuojančiame aliejuje) su batono riekelėmis.

Skanaus!

Skaniausia krevetes patiekti su visa keptuve ar indu, kuriame gaminote, kad krevetės dar būtų karštos.

Krevetės ispaniškai – su alyvuogių aliejumi ir česnaku
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai