Ingredientai
Sviestas
100
g
Miltai
2
stiklinės
Vanduo
2
šaukštai
Druska
žiupsnelis
Aliejus
2
šaukštai
Česnakai
3
skiltelės
Svogūnai
1
vnt.
Konservuotas tunas
200
g
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Pomidorai
4
vnt.
Alyvuogės
12
vnt.
Fermentinis sūris
50
g
Bazilikai
1
šaukštelis
Grietinėlė
1
stiklinė
Kiaušiniai
2
vnt.
Druska
žiupsnelis
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 8
Sotus tuno apkepas tiktų pietums su žaliomis salotomis.
Gaminimo eiga
Ištrinkite sviestą su miltais, supilkite vandenį bei druską ir greitai užmaišykite tešlą.
Išlipdykite ja 26 cm skersmens pateptos pyrago formos dugną bei kraštus ir kepkite apie 10 minučių.
Supjaustykite svogūną bei česnako skilteles ir pakepinkite aliejuje.
Sudėkite nukoštą tuną, pagardinkite puse šaukštelio bazilikų, druska bei pipirais ir supilkite maišinį ant tešlos.
Supjaustykite griežinėliais pomidorus bei alyvuoges ir sudėkite ant žuvies maišinio.
Užberkite ant viršaus likusius bazilikus ir pusę tarkuoto sūrio.
Sumaišykite grietinėlę, kiaušinius, druską ir pipirus. Užpilkite maišinį ant įdaro ir apibarstykite likusiu sūriu.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių.
Atsiliepimai