Ingredientai
Veršiena
800
g
Česnakai
4
skiltelės
Aliejus
4
šaukštai
Raudonas sausas vynas
150
ml
Mėsos sultinys
200
ml
Krakmolas
2
šaukšteliai
Laiškiniai česnakai
100
g
Sviestas
100
g
Rozmarinai
žiupsnelis
Petražolės
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Česnakus nuvalykite, sutraiškykite, sumaišykite su rozmarinais, augaliniu aliejumi ir išmaišykite. Užpilkite šiuo marinatu veršienos gabaliukus ir palikite 30 min.
Mėsą sparčiai apkepkite keptuvėje ant stiprios ugnies, perkelkite ant kepimo skardos. Kepkite 160 laipsnių karščio orkaitėje 30 min.
Paruoškite padažą. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, supilkite raudonąjį vyną, užvirinkite. Virkite, kol pusė vyno išgaruos. Tuomet supilkite mėsos sultinį, dar kartą užvirinkite. Sumaišykite krakmolą su 1 šaukštu vandens, supilkite jį į padažą ir maišykite, kol jis sutirštės. Sudėkite sviestą, pasūdykite, įberkite pipirų, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Iškepusią veršieną apliekite padažu ir patiekite. Taip iškeptą veršieną tinka valgyti ir šaltą.
Atsiliepimai