Ingredientai

Česnakai 4 skiltelės
Aliejus 4 šaukštai
Krakmolas 2 šaukšteliai
Rozmarinai žiupsnelis
Petražolės žiupsnelis
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Česnakus nuvalykite, sutraiškykite, sumaišykite su rozmarinais, augaliniu aliejumi ir išmaišykite. Užpilkite šiuo marinatu veršienos gabaliukus ir palikite 30 min.

Mėsą sparčiai apkepkite keptuvėje ant stiprios ugnies, perkelkite ant kepimo skardos. Kepkite 160 laipsnių karščio orkaitėje 30 min.

Paruoškite padažą. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, supilkite raudonąjį vyną, užvirinkite. Virkite, kol pusė vyno išgaruos. Tuomet supilkite mėsos sultinį, dar kartą užvirinkite. Sumaišykite krakmolą su 1 šaukštu vandens, supilkite jį į padažą ir maišykite, kol jis sutirštės. Sudėkite sviestą, pasūdykite, įberkite pipirų, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Iškepusią veršieną apliekite padažu ir patiekite. Taip iškeptą veršieną tinka valgyti ir šaltą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai