Ingredientai
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Mėtas nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Dubenyje apibarstykite mėtas druska, pipirais, įmuškite 2 kiaušinius, suberkite kapotus riešutus ir viską išmaišykite.
Mėsą supjaustykite išilgai raumens taip, kad būtų galima ją išvynioti į ploną lakštą. Pabarstykite mėsą druska, pipirais, ant viršaus paskirstykite įdarą.
Lakštą su įdaru susukite į vyniotinį, apibarstykite druska, pipirais, apvyniokite plonai iškočiota sluoksniuota tešla. Atskirkite trynį nuo baltymo. Tešlos kraštus aptepkite baltymu, kad laikytųsi.
Vyniotinį įdėkite į aliejumi išteptą kepimo skardą. Trynį išplakite su 1 šaukštu vandens, šiuo mišiniu aptepkite vyniotinį. Aštriu peiliu išraižykite ant vyniotinio rombo raštą. Kepkite vyniotinį 50 min. Valgykite karštą.