Ingredientai

Avokadai 2 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 2
Už receptą dėkojame skaitytojai Augustei.

Gaminimo eiga

Avokadus perpjaukite pusiau (odelės nulupti nereikia!) ir iššimkite kaulus. Duobutes šaukštu pagilinkite ir šiek tiek praplatinkite. Tačiau iš kiekvienos puselės išskobkite ne daugiau kaip šaukštą minkštimo.

Avokadų puseles įstatykite į kepimo inde įpiltą centimetro storio rupios druskos sluoksnį. Druskos sluoksnis reikalingas, kad avokadų puselės stovėtų stabiliai ir nepasvirtų į šoną.

Avokadų puseles pabarstykite džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis ir apšlakstykite Salsos padažu.

Į stiklinę įmuškite kiaušinį ir atsargiai jį supilkite į vieną avokado puselės duobutę. Taip kiaušiniais užpildžius visas avokadų puselių duobutes, apibarstykite kiaušinius druska ir, jei norisi daugiau aštrumo, pipirais.

Galima apibarstyti smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu, tačiau tai nebūtina.

Kepkite 12-15 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (baltymai turi būti iškepę, o trynys dar šiek tiek minkštas).

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai