Ingredientai

Miltai 500 g
Pienas 200 ml
Sviestas 150 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 70 g
Sausos mielės 20 g
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Razinos 100 g
Džiovinti abrikosai 100 g
Džiovintos kriaušės 50 g
Šokoladas 50 g
Grietinėlė 50 ml
Moliūgų sėklos šaukštas
Granatų sėklos žiupsnelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Karštu vandeniu užpilkite razinas, džiovintus abrikosus ir kriaušes. Palikite bringti bent porą valandų.

Nupilkite vandenį nuo džiovintų vaisių ir juos nusausinkite. Smulkiai supjaustykite džiovintus abrikosus ir kriaušes.

Į gerai išplaktus kiaušinius supilkite išlydytą sviestą, šiltą pieną, suberkite sausas mieles ir gerai išmaišykite.

Suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir miltus. Viską labai gerai išmaišykite.

Suberkite razinas ir džiovintus vaisius. Gerai išmaišykite.

Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikiyte pastovėti porą valandų, kad šiek tiek pakiltų.

Sviestu ištepkite kepimo formą ir sukrėskite tešlą.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.

Pyragą išimkite iš kepimo formos ir palikite šiek tiek pravėsti. Per tą laiką pasiruoškite glajų.

Nedideliame puode ant silpnos ugnies kaitinkite grietinėlę ir sutarkuotą šokoladą. kaitinkite iki šokoladas ištirps ir pasidarys vientisa šokoladinė masė.

Šiek tiek pravėsusį šokoladinį glaistą užpilkite ant pyrago viršaus.

Iš moliūgų ir granatų sėklų sudėliokite gėlytes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Naminis varškės apkepas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Naminis varškės apkepas

Morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu