Ingredientai

Grikiai 5 šaukštai
Morkos 1 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Provanso žolelės 1 šaukštelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Grikius užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti kelioms valandoms.

2. Morkas sutarkuokite ir apkepkite aliejuje su smulkiai pjaustytu svogūnu. Kepkite, kol svogūnai gražiai paruduos.

3. Išbrinkusius grikius, morkas sumaišykite su faršu.

4. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir gerai išminkykite.

5. Suformuokite zuikio formos kepsnį. Iš lauro lapų padarykite ausytes, iš kvapiųjų pipirų akis, o iš česnako skiltelės nosį.

6. Kepkite apie 1 valandą iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Ne silkė pataluose
Lengvai paruošiamas
1 val.

Ne silkė pataluose

Eršketas garstyčių padaže
Lengvai paruošiamas
1 val.

Eršketas garstyčių padaže

Įdarytas amūras
Lengvai paruošiamas
1 val.

Įdarytas amūras

Greitai paruošiamos salotos
Lengvai paruošiamas
15 min.

Greitai paruošiamos salotos

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Sušildanti sriuba
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sušildanti sriuba