Ingredientai

Kiaulienos faršas 400 g
Vištienos faršas 300 g
Grikiai 5 šaukštai
Morkos 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Provanso žolelės 1 šaukštelis
Muskato riešutai žiupsnelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Grikius užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti kelioms valandoms.

Morkas sutarkuokite ir apkepkite aliejuje su smulkiai pjaustytu svogūnu. Kepkite, kol svogūnai gražiai paruduos.

Išbrinkusius grikius, morkas sumaišykite su faršu.

Įmuškite kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir gerai išminkykite.

Suformuokite zuikio formos kepsnį. Iš lauro lapų padarykite ausytes, iš kvapiųjų pipirų akis, o iš česnako skiltelės nosį.

Kepkite apie 1 valandą iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai