Ingredientai

Miltai 1.2 kg
Vanduo 2 stiklinės
Aliejus 1 stiklinė
Arbata saldi 1 šaukštas
Cinamonas pagal skonį
Druska pagal skonį
Aguonos 12 šaukštai
Medus 6 šaukštai
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Tešlai ištirpinkite šiltame vandenyje mieles, suberkite 2 stiklines miltų, išmaišykite ir pastatykite šiltoje vietoje, kad iškiltų.

Kai tešla pakils, suberkite likusius miltus, druską, supilkite aliejų, suberkite prieskonius ir vėl užminkykite tešlą. Palikite pakilti.

Įdarui sumaišykite aguonas su medumi, ant silpnos ugnies kaitinkite 5 – 8 min. Palikite atvėsti.

Didžiąją dalį tešlos iškočiokite į 1 cm storio lakštą. Kraštus aptepkite saldžia arbata. Įdėkite tešlos lakštą į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant tešlos sudėkite įdarą, o ant viršaus padarykite kokį nors ornamentą iš likusios tešlos. Pyrago paviršių ištepkite arbata.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai