Ingredientai
Miltai
1.2
kg
Vanduo
2
stiklinės
Mielės
50
g
Aliejus
1
stiklinė
Arbata saldi
1
šaukštas
Cinamonas
pagal skonį
Vanilės ekstraktas
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Aguonos
12
šaukštai
Medus
6
šaukštai
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Tešlai ištirpinkite šiltame vandenyje mieles, suberkite 2 stiklines miltų, išmaišykite ir pastatykite šiltoje vietoje, kad iškiltų.
Kai tešla pakils, suberkite likusius miltus, druską, supilkite aliejų, suberkite prieskonius ir vėl užminkykite tešlą. Palikite pakilti.
Įdarui sumaišykite aguonas su medumi, ant silpnos ugnies kaitinkite 5 – 8 min. Palikite atvėsti.
Didžiąją dalį tešlos iškočiokite į 1 cm storio lakštą. Kraštus aptepkite saldžia arbata. Įdėkite tešlos lakštą į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant tešlos sudėkite įdarą, o ant viršaus padarykite kokį nors ornamentą iš likusios tešlos. Pyrago paviršių ištepkite arbata.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps.
Atsiliepimai