Ingredientai
Miltai
500
g
Kiaušiniai
3
vnt.
Pienas
150
ml
Sviestas
100
g
Mielės
25
g
Cukrus
60
g
Džiovintos vyšnios
50
g
Razinos
50
g
Baltasis šokoladas
100
g
Druska
žiupsnelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Džiovintas uogas sumaišykite ir užpilkite šilta, stipria juoda arbata. Kai arbata atvės, uogas nusunkite ir gerai nuvarvinkite.
2. Šiltame piene ištirpinkite mieles, suberkite cukrų, druską ir palikite 15 minučių.
3. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, trynius gerai išplakite.
4. Į miltus supilkite pieną, ištirpintą sviestą, sudėkite kiaušinius, suberkite uogas ir gerai tešlą išminkykite.
5. Išminkytą tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltai pastovėti vieną valandą.
6. Dar kartą išminkykite, sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą, aptepkite aliejumi ir palikite dar 30 minučių.
7. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
8. Atvėsusį pyragą išimkite iš formos ir apliekite išlydytu šokoladu.
Skanaus!
Atsiliepimai