Ingredientai
Druska
žiupsnelis
Pipirai
žiupsnelis
Sviestas
gabaliukas
Svogūnai
1
vnt.
Česnakas
2
skiltelės
Grietinėlė
puodelis
Špinatai
sauja
Parmezano sūris
sauja
Šaldyta bemielė tešla
Kiaušiniai
1
vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Supjaustykite lašišos filė į 4 gabalėlius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
2. Tuomet svieste pakepinkite sukapotą svogūną bei česnaką. Vėliau supilkite puodelį grietinėlės, špinatus bei parmezaną ir viską kaitinkite, kol špinatai suminkštės.
3. 4 tešlos lakštus pakočiokite, ant jų dėkite špinatų masės ir po gabalėlį lašišos.
4. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinį.
5. Tuomet tešlos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu ir užlankstykite. Taip supakuotą lašišą dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą užlankstytais kraštais į apačią.
6. Galiausiai tešlos viršų aštriu peiliu įpjaukite, patepkite kiaušinio plakiniu.
7. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min.
Skanaus!
Atsiliepimai