Ingredientai

APAČIAI:
graikinių riešutų 1 stiklinė
migdolų 1 stiklinė
kokosų drožlių 1 stiklinė
skysto kokosų aliejaus 2 v. š.
klevų sirupo 2 v. š.
VIRŠUI:
30 min. mirkytų datulių stiklinės
kokosų drožlių 4 stiklinės
žemės riešutų sviesto 2 v. š.
migdolų pieno 6 v. š.
druskos žiupsnelis
juodo šokolado 50 g
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

Gaminimo eiga

Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas. Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

Riešutų ir datulių sausainiai

Kaip gaminti:

  1. Iš vakaro užmerkite riešutus.
  2. Ryte sumalkite riešutus ir kokosų drožles (riešutai turi būti labai susmulkinti, bet dar ne miltai). Tada įpilkite du šaukštus skysto kokosų aliejaus ir tiek pat klevų sirupo (galite naudoti ir bet kokį kitą saldiklį) ir gerai išminkykite.
  3. Dideliame kvadratiniame inde patieskite folijos ir gražiai sudėkite paruoštą riešutų masę, indą įdėkite į šaldiklį.
  4. Įkaitinkite orkaitę (170°C) ir ant skardos 5 min. pakepinkite 4 stiklines kokosų drožlių (po kelių minučių kepimo galima jas pavartyti, kad vienodai apskrustų). Ruošiant žaliavalgišką versiją, šitą žingsnį galima praleisti.
  5. Kai kokosų drožlės atvės, sudėkite jas su pusvalandį mirkytomis datulėmis, riešutų sviestu, pienu ir druska į maisto smulkintuvą ir sumalkite, kol viskas taps vientisa mase (patarimas: geriau susimals, jei malsite dalimis).
  6. Šitą masę uždėkite ant pašalusios riešutų masės ir vėl įdėkite į šaldiklį (30 min.).
  7. Išlydykite juodąjį šokoladą ir užpilkite ant sausainių viršaus (ruošiant žaliavalgišką versiją, sumaišykite du šaukštus kokosų aliejaus su 3–4 šaukšteliais kakavos miltelių).
  8. Po kelių minučių, šokoladui sustingus, supjaustykite sausainius gabaliukais.

Receptu dalijasi tinklaraštis „Ne vištienos kepsnelis“.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai