Ingredientai

(5ml) alyvuogių aliejaus 1 v. š.
susmulkintų vidutinio dydžio svogūnų 2 vnt.
išspaustų česnako skiltelių 2 vnt.
1 cm dydžio kubeliais pjaustytų vidutinio dydžio burokėlių 2 vnt.
1 cm dydžio kubeliais pjaustytų vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių 3 vnt.
daržovių sultinio kubelio 1 vnt.
maltų kuminų 0.5 a. š.
saldžiosios paprikos miltelių 0.5 a. š.
skardinės riebaus kokosų pieno 400 ml
moliūgų sėklų
kokosų pieno pašlakstymui
mėgstamų šviežių žolelių
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

Gaminimo eiga

Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas. Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

Burokėlių ir saldžiųjų bulvių sriuba

Recepto užteks 4-6 porcijoms.

Paruošimas: apie 40 min (10 min ruošimui ir 30 min virimui)

Paruošimas:

1. Dideliame puode aukštoje temperatūroje kartkartėmis pamaišant apie 5-7 minutes kepinkite svogūnus aliejuje, kol jie karamelizuosis. Pašlakstykite vandeniu kai reikia, kad svogūnai nepridegtų.
2. Svogūnams karamelizavusis sudėkite česnakus ir kepkite maišydami, kol jie taps auksinės spalvos, apie 2 minutes.
3. Įpilkite 2 puodelius vandens ir sudėkite likusius ingredientus (išskyrus kokosų pieną) į puodą ir užvirkite. Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite nepilnai uždengę dangčiu.
4. Kai burokėliai ir bulvės suminkštės, po maždaug po 15 minučių, sutrinkite viską naudodami strypinį trintuvą arba kokteilinę. Visiškai sumažinę ugnį, kad sriuba nesitaškytų, supilkite kokosų pieną ir išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palaikykite apie 2 minutes, kol sriuba vėl užkais. Patiekite karštą ir mėgaukitės!

Patarimai:

  • Paruoštą sriubą hermetiškame inde galite laikyti šaldytuve iki keturių dienų, šaldiklyje - iki dviejų mėnesių.
  • Jei mėgstate burokėlius, jų galima dėti ir daugiau. Originaliame recepte nurodytas kiekis suteikia švelnų burokėlių skonį, tačiau autorė paprastai naudoja 3-4 vnt., kurie, priklausomai nuo dydžio, suteikia daugiau specifinio skonio ir ryškesnę spalvą.

Už šį receptą dėkojame „Pick Up Limes“.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba