Ingredientai

cukinija 1 vnt.
avinžirnių 1 indelis
česnakas skiltelės
garam masala prieskonių 1 a. š.
džiovintų čili grūdelių a. š.
ciberžolės a. š.
šviežios petražolės pagal skonį
jūros druska pagal skonį
aliejaus kepimui 1 v. š.
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

Gaminimo eiga

Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas.

Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

***

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite smulkiai pjaustytas bulves. Pakepkite 4 min., kol bulvės taps švelniai auksinės spalvos. Bulves suberkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  2. Toje pačioje keptuvėje apie 30 sek. pakepinkite sukapotą česnaką ir čili grūdelius. Suberkite smulkiai supjaustytus pomidorus, cukiniją ir bulves. Įpilkite kelis šaukštus vandens. Troškinkite ant nedidelės kaitros apie 15 min.
  3. Suberkite avinžirnius, garam masala prieskonius, ciberžolę ir druską. Troškinkite dar 5 min. Ant viršaus užbarstykite petražoles.

Patarimas: patiekite su ryžiais.

Receptu pasidalijo tinklaraštis „Vegimuki“.


Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai